Under den bunnløse stjernehimmelen – med Douglas Adams

«Prolog
Langt borte i en bakevje av den ikke-kartlagte og umoderne delen av galaksens vestre spiralarm ligger en liten, unnselig gul sol.
I en bane ca. ett hundre og femtiåtte millioner kilometer fra denne sola befinner det seg en helt ubetydelig liten blågrønn planet – befolket av en livsform nedstammet fra apene, så primitiv at den fremdeles synes at digitale armbåndsur er temmelig snedige saker.
Denne planeten har – eller hadde – følgende problem: Mesteparten av menneskene som bodde der var ulykkelige mesteparten av tiden.
Det ble foreslått mange løsninger på dette problemet, men disse hadde en tendens til bare å dreie seg om bevegelsene til små, fargede papirlapper, noe som var ganske merkelig i og med at det ikke var disse lappene som var ulykkelige.
Problemet forble uløst, mange mennesker oppførte seg usselt og de fleste var ulykkelige, selv de som hadde digitale armbåndsur.
Mange hevdet at de hadde gjort en kjempetabbe den gangen de klatret ned fra trærne. Andre mente at de ikke engang skulle ha klatret opp i trærne, men holdt seg i havet.
Men så skjedde det noe. En torsdag nesten to tusen år etter at en mann hadde blitt spikret fast til et tre fordi han mente at det ville være en god ide om folk var snille mot hverandre, skjønte plutselig en jente som satt på en liten kafe i Rickmansworth, hva som var galt og hvordan verden kunne gjøres om til et godt og lykkelig sted. Denne gangen stemte alt, det kom til å funke og ingen trengte å bli spikret fast til noe som helst.
Men desverre, før hun kom seg til en telefon for å fortelle dette videre, ble Jorda helt uventet tilintetgjort for å gi plass til en ny ekspressrute gjennom hyperrommet, så ideen gikk tapt, sannsynligvis for alltid.
Dette er hennes historie.» …

Fra boken Ha det, og takk for all fisken –, Kagge Forlag 2003. Originalen er So long, and Thanks for All the Fish, Serious Productions Lrd, 1984, av Douglas Adams, oversatt av Sverre Knudsen og Peter Wiedswang

((klikk her for å komme til forsiden av «t e r s k l e r»))

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: